Klynkebroklivssynet

27 jul

Jeg tror, at dem, der brokker sig over vejret og hedebølgen, er dem, brokker sig over alt: mange af dem er danskere – og hvem brokker sig over efteråret, når det kommer, og savner i dag og hedebølgen? Alle kender vist svaret.

 

Men er alle, der læser dette, da ikke vågnet op i morges og har de fleste af dem ikke et arbejde, de nogenlunde holder af og ikke de store helbredsproblemer? Hvorfor er nogen så forkælede, at de brokker sig over vejret, selvom det nok ikke er dem alle, der inderst inde hader vejret?

 

Brok er en større fejl og mere livshæmmende, end de fleste regner med. På linje med stress indskrænker og påvirker brok dagligt flere tusinde menneskeliv herhjemme: bare det at man brokker sig og klynker og bruger ord som “stress”, gør allerede at man som udgangspunkt ser negativt på alting og får endnu sværere ved at se positivt på livet, andre og omverdenen – og få det bedre – samt gøre andre det bedre.

 

Dette klynkebroklivssyn bunder i en mærkelig uforskammet og selvmedlidende forkælethed – og er i virkeligheden det, der belaster samfundet allermest; og samfundet er virkeligheden, næst efter vores ord og handlinger: så smil jeres negative tanker i stykker og sig håbefulde ord, imens I handler positivt og får en virkelighed, I slet ikke kan lade være med at grine af.

 

 

*Mit læserbrev blev også bragt i Information d. 27/7-2018:

https://www.information.dk/debat/2018/07/hedeboelgen-afsloerer-vores-patetiske-selvmedlidenhed?lst_cntrb

+

i Berlingske d. 27/7-2018:

https://www.b.dk/din-mening/klynkebroklivssynet

No comments yet

Leave a Reply